Blog van een pendelaar

Over het viaduct naar de Ardennen!

Deze keer niet voor het werk richting het viaduct moeten rijden, maar voor een lekker ontspannend weekend in de Ardennen. Onze accommodatie van dienst: Chalet Dennerust.

Chalet Dennerust is een comfortabele accommodatie waarbij klasse faciliteiten smaakvol de natuurlijke bosrijke omgeving complimenteren aan de rand van Barvaux in het hartje van de Ardennen. Wij mochten de trotse gasten zijn het afgelopen paasweekend. Het was te allen tijde volop genieten van de rust en de vreedzame sfeer voorzien door de natuur.

Een Chalet in de Ardennen met de nadruk op rust. Het bleek een inspirerende plek voor het gezin te zijn om een avontuur te beleven, of uitsluitend rust of ontspannende activiteiten te doen in een comfortabele natuurvriendelijke omgeving.
Het Chalet is voorzien van een mooi onderhouden tuin waar wij in de vroege ochtend de eekhoorntjes mochten begroeten. Het was als gezin heerlijk smorgens om te vertoeven tussen zulk natuurschoon. Het was een ongeëvenaarde natuur ervaring. Het chalet bestaande uit 4 kamers, kwam net goed van pas voor ons groot gezin bestaande uit 5. Er is ruimte zat in en rondom het chalet zonder mekaar voor de voeten te lopen, en het is uitgerust met alle comfort die je je maar kunt wensen in deze tijd.

De badkamer was één van de favoriete plekjes voor het gezin om na een lange fietstocht bij te komen. Het is uitgerust met douche lavabo, boiler, toilet, haardroger en ook nog een wasmachine, zo konden wij meteen onze vuile was doen. Je hoeft dus niet veel kleren mee te nemen. En niet te spreken over de Amerikaanse keuken, handig was dat om snel lekkere gerechten klaar te maken.

Wij hebben er speciaal voor gekozen om de ruimte met hout te verwarmen in plaats van elektriciteit, want dat hoort ook tot één van de mogelijkheden. Lekker knus vonden we dat. Het is een stukje paradijs op Aarde, vooral de flora en fauna was adembenemend. Onze lange boswandelingen en fietstochten door de paden van de Luxemburgse Ardennen en de vele recreatiemogelijkheden zoals kajakken heeft ons enorm goed gedaan aangezien wij ook sportievelingen zijn. Kortom genoeg om te doen. Ook een bezoekje aan het nostalgische stadje Durbuy was zeer welkom aangezien het nog geen kwartiertje verwijderd is van het chalet. Lekker makkelijk met de auto die heel makkelijk te parkeren is op de oprit van Chalet. Er is ook een fietsenstalling aanwezig. Aarzel niet, boek uw vakantie tijdelijk zodat u net als ons kan genieten van de rust en niet te vergeten de natuur in de Ardennen. Wij wensen u veel plezier toe in Chalet Dennerust.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *