Blog van een pendelaar

Heb me ingeschreven op een datingsite

Elke dag 2 uur heen en terug rijden heeft wel een effect op je liefdes leven. In mijn geval heeft het geen effect aangezien ik geen liefdesleven heb. Tegen dat ik thuiskom ben ik te moe om nog ergens iets te gaan drinken en persoonlijk ben ik niet zo’n uitgaanstype. Daarom heb ik besloten om het eens via online dating te proberen. Ik heb ook geen zin om de rest van mijn leven vrijgezel te blijven. Ik heb wel een aantal zaken onderzocht voor ik me heb ingeschreven. Om me te helpen deed ik beroep om deze datingsite.

Er bestaan verschillende soorten datingsites. Je heb datingsites voor ouderen, homo’s, hoger opgeleiden, erotische contacten, vreemdgaan, enz… Misschien heb je dit soort websites niet nodig en heb je meer aan een datingsite die niet gericht is op één specifieke doelgroep.

Voor hoger opgeleiden

Parship en Elite Dating zijn datingsites voor hoger opgeleiden. Deze websites hebben als doelgroep de hoger opgeleide single. De meerderheid van hun leden beschikt dan ook over een bachelor diploma of hoger. Volgens hun gegevens beschikken deze websites ook bijna evenveel vrouwen als mannen. Dit zijn de ideale datingsites voor mensen met een hoger diploma die een partner willen van hetzelfde niveau. Ik heb me trouwens zelf ingeschreven voor die twee websites. Waarom allebei? Ik wil mijn kansen zo groot mogelijk houden.

Voor 50 plussers

50 Plus Match is dan weer een website die zijn pijlen richt op de senioren. 50 plussers hebben een specifieke markt nodig. Deze doelgroep zit heel anders in elkaar dan de twintigers en dertigers, en dus is een speciale datingsite voor senioren geen overbodige luxe. Zulke sites beschikken niet over moeilijke snufjes maar zijn heel gebruiksvriendelijk. Het is de ideale manier om als oudere een lotgenoot te vinden. Dikwijls is het succesratio op deze websites hoger dan bij andere doelgroepen.

Voor homo’s

Holebi’s hebben duidelijk nood aan websites die zich speciaal tot hen richten. Homo’s kunnen soms wel terecht op algemene websites, maar het is altijd makkelijker op een datingsite waar enkel soortgenoten te vinden zijn. Omdat er bij homo’s ook verschillende categorieën bestaan spelen de grotere datingsites daar ook op in. Zo heb je ook Parship en Elite Dating voor homo’s.

Vreemdgaan

Een trend die meer en meer in trek is zijn datingsite voor mensen die willen vreemdgaan. Op dit soort websites heerst er een grote sfeer van anonimiteit. Dit is natuurlijk maar normaal, als je wil vreemdgaan betekend dat je in een vaste relatie zit en dus wil je niet met je foto op de hoofdpagina van een datingsite voor vreemdgaan staan.

Betalen of gratis

Je hebt datingsites die gratis zijn en je hebt datingsite waarvoor je moet betalen. Het grote voordeel aan gratis sites is naast het feit dat ze gratis zijn ook nog over een groot aantal leden beschikt. Het nadeel en een beetje typisch voor zulke sites zijn het groot aantal fake profielen. Veel profielen zijn niet echt of behoren toe tot ene Afrikaanse schone die je wat geld probeert afhandig te maken. Datingsites waarvoor je moet betalen hebben meestal minder leden maar aangezien de leden ervoor betalen zijn er minder fake profielen. Ook zijn de meeste leden actiever dan bij gratis datingsites.

Ik schrijf later nog wel een update over mijn ervaringen met datingsites. Wish me luck!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *